Кошик
12 відгуків

Класичний чорний чай

Чорний чай – це вид чаю, який отримують шляхом повного або майже повного окислення листа чайного куща. Китайські чорні чаї в Китаї називають червоними або багряними. Традиційно процес окислення чайного листа при виробництві чорного чаю триває 2-4 тижні. Окислення та скручування проходять у приміщеннях, захищених від сонця та зі штучно зволоженим повітрям. Листя для чорного чаю скручують, як правило, у палички (листовий чай) або подрібнюють (різаний чай). Чорні чаї високих ґатунків з Непалу та деяких індійських провінцій — Дарджилінгу, Сіккіму — хоча і називаються в Європі чорними, насправді мають у складі як чорне, так і зелене листя.

Щодо корситі та шкоди чорного чаю, можна впевнено сказати, що вживання не дуже міцного чаю в прийнятних дозах значно знижує ризик розвитку гіпертонії, він чудово стимулює роботу серцевого м'яза, позитивно впливає на роботу органів травлення. Лікарі-стоматологи стверджують, що нормальне вживання чорного чаю, не надто міцного, є надійною профілактикою карієс, але після вживання міцного чорного чаю необхідно обов'язково чистити зуби, щоб не залишалося жовтого нальоту на зубній емалі. Чорний чай чудово зміцнює стінки кровоносних судин. Правильно дозований, не міцний чорний чай сприятливо впливає на нормальну роботу нирок. Цей благородний напій є прекрасним засобом для підвищення імунітету. Лікарі справедливо стверджують, що чорний чай - прекрасний профілактичний засіб проти захворювання на цукровий діабет. Але чорний чай має свої протипоказання і знати їх необхідно обов'язково. Він досить швидко збуджує нервову систему, тому абсолютно необхідно точно знати кому, коли і в якій кількості дозволено вживати чорний чай. У другій половині дня і дуже міцний чорний чай необхідно пити обачно. Любителі цього напою, що нехтують порадами обмеженого вживання чорного чаю, піддають себе ризику розвитку ревматоїдного артриту. Велика кількість уживаного напою виводить з організму людини корисний елемент магній, який відповідає за стан нервової системи людини. Лікарі стверджують, що непомірне вживання чорного чаю загрожує розвитку такої серйозної хвороби, як синдром хронічної втоми.