Кошик
12 відгуків
  • picture 1
  • picture 2
  • picture 3
  • picture 4
  • picture 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Кава зернова

"Є речі, які варто того, щоб їм зберігати вірність, наприклад кава. Тому своє життя ми присвятили улюбленому напою!"

У більшості людей виникають сумніви при виборі того чи іншого сорту зернової кави. І це ані трохи не дивує. На сьогодні в світі існує близько 90 різних кавових дерев. Серед них є два найпоширеніших - Аравійське кавове дерево (арабіка) і Канефора (робуста). Вони збирають практично 98% врожаю кавових зерен. Одна лише арабіка налічує до 50 сортів кави.

Арабіка - це перш за все смак і аромат. Так, смак у вашій чашці створює саме арабіка. Цей сорт істотно дорожче робусти в силу складності вирощування та в силу своїх смакових характеристик. Але саме кава різних сортів арабіки несе в собі ту смакову різноманітність, яку ми так любимо в каві.

Робуста - кофеїн і міцність. Вміст кофеїну в робусті в 2-3 рази вище ніж в арабіки. Чиста робуста не має яскравого смаку, напій виходить міцним і гірким. 

Створення купажу - це процес, при якому здійснюється найбільш доцільне поєднання декількох сортів кави, при виборі їх з безлічі різних видів кавових зерен. Змішування – це своєрідне мистецтво поєднання сортів кави. При цьому враховуються, насамперед, смакові й ароматичні особливості тих чи інших сортів кави. Міцній каві, наприклад, може не вистачати кислинки, а кава з кислинкою може поступатися іншій у міцності. Після змішування зерен такі характеристики кави як аромат, кислинка, повнота смаку можуть бути значно покращені.