Кошик
10 відгуків

Кава мелена

В залежності від способу заварювання кави необхідно підбирати свій власний спосіб помелу. Тоді кава буде насиченою і смачною. Важливе значення має і тривалість заварювання.

Розрізняють такі види помелу:

Грубий помел – для заварки кави у крапельній кавоварці або у френч-пресі. Великі крупинки кави будуть застрягати у сітці френч-преса і фільтрах крапельної кавоварки, не потрапляючи у чашку. При грубому помелі (з часточками розміром до 0,8 мм) час заварювання (екстракції - переходу в напій розчинних речовин) має бути не менше 6-8 хвилин. Час помелу в електричній кавомолці – 7-10 секунд.

Середній помел – для якісної кави, приготованої у кавоварці ріжкового типу (щоб не забивалися отвори фільтра). Крім того, помел має бути якомога більш однорідний. Якщо однорідності не буде, то спресувати каву в холері не вийде, і деяка частина порошку не прийматиме участі у приготуванні напою. Як результат – кава погано звариться. Час помелу в електричній кавоварці – 10-13 секунд.

Мілкий помел – для заварки кави у турці (джезві). Такий вид помелу вважається класикою кави по-турецьки або по східному, оскільки із-за “пилу” в чашці з напоєм утворюється велика кількість суспензії і така кава сприймається більш густою і тягучою. Час помелу в електричній кавоварці – 15-20 секунд.