Гарячий шоколад, какао, капучино
Гарячий шоколад, какао-напій або просто какао — напій, до складу якого входять какао, молоко або вершки і цукор. Напій зазвичай безалкогольний. До XIX століття гарячий шоколад використовувався і в медичних цілях. Сьогодні існують два основні різновиди напою какао:
· Гарячий шоколад готують з розтопленого плиткового шоколаду виключно на молоці з додаванням ванілі, цукру, кориці і збивають його до стану піни.
· Цей різновид (зазвичай називають какао) варять на воді і молоці з порошку какао, або розчиняють порошок какао у холодному молоці.
Гарячий шоколад містить комплекс корисних речовин, таких як: фенілефіламін, теобромін, цинк і залізо, пігмент меланін, флаваноли, білки і жирні кислоти, клітковина і вітаміни.