Кошик
12 відгуків

Капучино

Капучи́но (італ. cappuccino) — напій італійського походження на основі еспресо з додаванням збитого парою молока, з гармонійним балансом насиченого солодкого смаку молока та еспресо. Традиційно капучино подається в попередньо прогрітій порцеляновій чашці, яка зберігає тепло довше, ніж скляна або паперова. Згідно зі стандартами WBC (World Barista Championship) та УЧБ (Український Чемпіонат Бариста) об'єм капучино має становити від 150 до 180 мл, товщина еластичної пінки — не менш як 1 см, чашка має бути повною. Більші порції — це флет вайт або дабл капучино (подвійний шот еспресо та інші пропорції молока та кави). Капучино широко розповсюджене в усьому світі. Італійці п'ють капучино переважно за сніданком.

Класичний капучино готують за наступним рецептом: у спеціальній порцеляновій чашці готують еспресо, потім туди заливають удвічі більшу кількість гарячого (65–75°C), збитого капучинатором молока. Кава й молоко частково змішуются, частково ні. Пропорції приблизно такі: 2/3 — суміш еспресо та молока, 1/3 — молоко. Зазвичай капучино прикрашають візерунками молока по каві — це називається лате-арт. Капучино не розмішують, п'ють через край, щоб до рота напій потрапляв через шар пінки. Правильно приготоване капучино солодке саме по собі, без додавання цукру. Але зверху готовий напій часто посипають тертим шоколадом, корицею або іншими спеціями та додають цукор. Поганий смак — готувати дуже повітряну піну, яка у філіжанці стоїть «горою», також не треба їсти пінку ложкою.