Кошик
12 відгуків

Фруктові чаї (суміші)

Фруктовий чай, або фруктова суміш, являє собою купаж різноманітних ягід, листя, фруктів, квітів, гармонічно поєданих для яскравості смакової та ароматичної палітри відповідними ароматизаторами. До речі, зелений чай з фруктами, це не є фруктовий чай. Це - зелений чай з добавками. Фруктові ж чаї, практично, не містять в своєму складі чайного листя.

По суті фруктові чаї –  це трав'яні чаї, що не містять кофеїну, особливий смак і запах котрим, придають шматочки фруктів і квітів. Існує їх безліч. Основою для більшості чаїв є гібіскус (суданська троянда), цитрусові, кориця та ін.

Саме гібіскус дає настою яскраво-рубіновий колір, легку вишневу кислинку. Ця рослина використовується для заварювання чаю з незапам'ятних часів на Близькому Сході, в Південно-Східній Азії. В Єгипті ж, чай каркаде (так називається у них чай з чистого гібіскуса) надзвичайно популярний і навіть вважається ритуальним напоєм.

У промисловому виробництві фруктових чаїв гібіскус є основою більшості з них, завдяки насиченому кольору (немає необхідності в додаткових барвниках), високому вмісту органічних кислот, вітамінів С і Р, широкому спектру мікроелементів. Ті чи інші якості посилюються відповідними фруктовими добавками. Говорячи про користь фруктових чаїв, необхідно нагадати, що більшість листів і плодів фруктових дерев в процесі сушіння не втрачають своїх корисних властивостей, а це значить, що чай з шматочками фруктів принесе максимум користі. При цьому, протипоказань для фруктових чаїв немає (якщо тільки немає алергічної реакції на що міститься в чаї продукт). Його можна пити і дітям, і людям похилого віку, і вагітним жінкам.